Pogoji nakupa

 

1. Splošno o pogojih nakupa

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Prosimo preberite Pogoje prodaje, ker vsebujejo pomembne informacije.

Z nakupovanjem na www.nazdravje.si strani ste v celoti seznanjeni in sprejemate Pogoje prodaje, navedenimi tukaj. Če se ne strinjate z njimi in jih ne sprejemate, prosimo, ne uporabljajte te spletne strani.

1. Web Shop www.nazdravje.si, lastnik Janja Kovačević (nadalje: Web Shop www.nazdravje.si), omogoča in posreduje prodajo izdelkov/uslugo v ime in za račun Partnerja preko internet strani www.nazdravje.si.
Za vse izdelke z oznako CaliVita pod pojmom „Partner” se vodi firma CaliSi d.o.o.,podjetje za trgovino in storitve, Barjanska cesta 60, 1000 Ljubljana, Matična številka: 8353301000, Davčna številka: SI 55284701, odgovorna firma in uvoznik za CaliVita izdelke v Sloveniji.

2. Partner se obvezuje naročeni izdelek/izdelke isporočiti končnemu korisniku na najkvalitetnejši način, spoštujoč standarde kakovosti na enak način kot jih spoštuje v svojem rednem poslovanju s kupci, spoštujoč svoje pogoje koriščenja in prodaje.

3. Portal www.nazdravje.si ni lastnik, niti se nahaja v lastništvu izdelkov/uslug, ki jih nudi preko svojih strani, torej s tem ne more biti odgovoren za potencialne pomanjkljivosti ali ali za probleme, ki bi lahko nastali v pošiljanju, transportu ali uporabi izdelkov/uslug, ki jih nudi.

4. Za vse potencialne probleme vezane za isporočanje ali pomankljivost izdeleka/usluge, ki jo Partner nudi, je nadležen in odgovoren isključno ta Partner. Portal www.nazdravje.si, ne more na noben način biti odgovoren za pomanjkljivost izdelkov ali uslug, ki jih prodaja preko svoje Internet strani.

 

2. Naročanje izdelkov

1. Z naročilom oziroma dajanjem izdelka v košarico ter izpolnjevanjem identifikacijskih osebnih informacij na spletni strani www.nazdravje.si se strinjate da vam bodo izbrani – naročeni izdelki zaračunani skladno z načinom plačila v korist in za račun Ponudnika.

NAROČANJE IZDELKOV PREKO SPLETNE STRANI

 1. Izberite izdelek ter kliknite na gumb “DODAJ V KOŠARICO”,
 2. Dodatne izdelke izbirate tako, da ponovno na glavnem meniju izberete gumb “Web Shop” ter enako, kot v 1. točki, pri izbranem izdelku kliknete na gumb “DODAJ V KOŠARICO”,
 3. Pri pregledu izbranih izdelkov lahko izbirate količino izdelkov ali se odločite za morebiten izbris izdelka iz vašega seznama.
 4. Dobro preglejte izbrane izdelke in izberite način plačila.
 5. Preberite podatke za pošiljanje, in če se s tem strinjate, kliknite na gumb “Zaključi nakup”.
 6. Ko bo naročilo oddano, boste dobili potrditev naročila na vaš poštni naslov.
 7. Če želite po prejemu pošte od naročila odstopiti, morate nemudoma odgovoriti na poštni naslov narocila@nazdravje.si .
 8. Naročene izdelke vam bo dostavljalec dostavil v 2 do 4 delovnih dneh.
 9. Če z izdelkom/izdelki niste zadovoljni, jih lahko vrnete v roku 15 dni od prejema pošiljke, in vrnili vam bomo denar. Izdelke lahko vrnete izključno v neodprti embalaži!
  Vaše naročilo (pogodba) postane veljavno, ko ga odpošljete. Pri naročilu veljajo cene, ki so navedene na dan odpošiljanja naročila.

 

3. Načini plačila

Pri spletnem nakupu vam spletna stran www.nazdravje.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju
 • Bančno nakazilo na poslovni račun.
 • Pay-pal

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papirju) z nazorno razčlenjenimi stroški. Obvestilo kupcu o možnosti odstopa od pogodbe ter potek vračila blaga je zajeto v Splošnih pogojih poslovanja.

Priporočamo vam, da si splošne pogoje poslovanja natisnete in shranite.

 

4. Veljavnost ponudbe

Roki veljavnosti ponudbe veljajo do preklica. Cene se lahko spremenijo brez predhodne napovedi. 
V primeru, da se cena izdelka v času obdelave naročila spremeni, bo Ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
 Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko obdelovalec naročil potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za Ponudnika, kot za kupca.

 

5. Cene

Vse cene so izražene v evrih (€) in vsebujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe.

 

6. Plačilo poštnine

6.1 Dostavljalec Pošta Slovenije

 • Za vsa naročila nad 50€ je dostava brezplačna (Na spletni blagajni pod Dostava izberite opcijo GLS (Brezplačno)).
 • Če je vrednost naročila manjša od 50€, strošek dostave preko Pošte iznaša 4,90€ (brez dodatnih stroškov. Odkupnina se ne naplačuje). Strošek redne dostave je enoten za celo Slovenijo.
 • Običajen dostavni rok je 2-4 delovnih dni od prejema naročila.

6.2 Dostavljalec GLS d.o.o.

 • Za vsa naročila nad 50€ je dostava brezplačna.
 • Če je vrednost naročila manjša od 50€, strošek dostave preko GLS-a (Hitre pošte za pakete do 30 kg iznaša 5,50€). Total=5,50€ z DDV-om. Strošek redne dostave je enoten za celo Slovenijo.
 • Običajen dostavni rok je 2-4 delovnih dni od prejema naročila.

 

7. Način in rok dobave

Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Večino naročil, ki jih na delovni dan prejmemo do 13.00 ure, odpošljemo še isti dan oz. najkasneje v roku 2 delovnih dni. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi in bo dobava daljša od 4 delovnih dni, vas o tem nemudoma obvestimo preko telefona oziroma elektronske pošte. Še enkrat vas prosimo, da zavoljo tovrstnih obvestil ob prijavi v sistem vpisujete točne podatke.

Izdelke dostavlja naš pogodbeni partner GLS d.o.o ali Pošta Slovenije.

 

8. Vaše naročilo (sklenjena pogodba)

Vaše naročilo hranimo v naši računalniško vodeni evidenci prejetih naročil. Možnost vpogleda v vaše naročilo imate v poslovnih prostorih podjetja CaliSi d.o.o., ki se nahaja na Barjanski cesti 60 v Ljubljani.

Dosegljivi smo od ponedeljka do petka med 8.00 in 19.00 uro.

Ponudnik v sodelovanju s poslovnim partnerjima razpošilja naročeno blago zgolj po območju EU. Pogodbo je možno skleniti v slovenskem.

 

9. Vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 15 dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za uveljavljanje te pravice začne teči od dneva, ko je kupec sprejel blago.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec lahko ponudnika o odstopu od pogodbe obvesti preko elektronske pošte info@nazdravje.si, ali na naslov CaliSi d.o.o., Barjanska cesta 60, 1000 Ljubljana.

Sicer pa zadošča, da kupec prejeto blago vrne v roku za odstop od pogodbe, kar se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je CaliSi d.o.o., Barjanska cesta 60, 1000 Ljubljana. Prosimo vas, da izdelek vrnete v originalni embalaži. Izdelek mora biti neodprt, nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Kupec mora vrnjenim izdelkom priložiti račun oz. njegovo kopijo.

Ponudnik bo kupcu nemudoma vrnil vsa opravljena plačila, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Plačilo vam bomo povrnili z nakazilom na vaš osebni bančni račun (tega nam morate v postopku vračila sporočiti). Gotovine žal ne izplačujemo. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Kupec lahko vrne tudi blago, ki je bilo uničeno ali poškodovano ob prevozu. V tem primeru ponudnik opravi zamenjavo izdelka na svoje stroške. V primeru, da je poškodba na pošiljki, nastali zaradi prevoza, vidna, lahko kupec takšno pošiljko zavrne takoj pri dostavi.

 

10. Članstvo – kako postanete član in kaj s tem pridobite?

1. Z nakupom nad 72 € (65 TT) avtomatično postanete *član CaliVita International, s čimer ste deležni številnih ugodnosti:

a) 25 % popust pri nakupu CaliVita izdelkov,
b) ugodnejši nakup izdelkov z dodatnimi akcijami in popusti od 25% do 50%,
c) brezplačno zdravniško posvetovanje

(*Z registracijo v globalni sistem nagrajevanja Calivita International boste za koriščenje zgoraj navedenih ugodnosti prejeli registracijsko kodo (člansko številko) za obdobje enega leta. Če kot uporabnik v obdobju enega leta ne boste opravili nakupa, boste samodejno izbrisani iz sistema nagrajevanja in vaše članstvo bo nično. Članstvo je povsem brezplačno in nimate nikakršnih obveznosti.)

2. Za naročila, manjša od 72€, kupec ne bo zaveden v globalnem sistemu CaliVite, in osebni podatki bodo enkratno uporabljeni samo za zakonsko izdajanje računa in dostavo na naslov kupca. Po tem bo račun izdan na Pooblaščenega CaliVita partnejra (Janja Kovačević, ali kdo drugi iz te sponzorske linije) zaradi obračuna izdelkov po članskih cenah, ki so 25% nižje od maloprodajnih cen.

3. Če potrebujete račun v vašem imenu, in niste registrirani, morate kupiti v višini več kot 72€ in postati član Calivita, vaš sponzor postane Janja Kovačević.

4. Z nakupovanjem na www.nazdravje.si strani sprejemate pogoje in določila te strani.

 

11. Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot). Podatki bodo uporabljeni zgolj za komunikacijo z uporabnikom. Na podlagi vaše privolitve bomo vaše osebne podatke uporabljali izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in komuniciranja z vami – trženje in seznanjanje z novostmi preko različnih komunikacijskih sredstev. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

 

12. Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Spletna stran www.nazdravje.si v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

 

13. Varstvo otrok

Ponudnik v spletni trgovini ne sprejema naročil od oseb, za katerega ve ali sumi, da so mladoletne, in da nimajo izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov. Ponudnik v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki bi bile škodljive za otroke.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, prejetih od otrok, tretjim osebam, razen njihovim staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

 

14. Pravni pouk

Vse informacije na spletni strani www.nazdravje.si, vključno z, vendar ne omejeno na tekste, grafiko, slike in drugo gradivo, ki se nahajajo na spletni strani, so namenjene vašemu splošnemu znanju in informiranju ter nikakor ne nadomeščajo zdravniškega nasveta ali odpravljajo specifična zdravstvena stanja. Vsebine na spletni strani ni preučila nobena vladna zdravstvena organizacija.

Pomembno!
Vse podatki na naših spletnih straneh so uporabni le kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na zdravnika ali farmacevta, ki sta edina poklicana za pravilno presojo in zdravstvene nasvete glede vaše bolezni oziroma vaših težav.

INFORMACIJE NA TEJ SPLETNI STRANI NE PREDSTAVLJAJO ZDRAVNIŠKEGA NASVETA ALI POMOČI.

Zdravniška pomoč vključuje postavitev diagnoze in način uporabe zdravil glede na posameznikovo zdravstveno stanje. Podane informacije ne predstavljajo zdravniškega nasveta, niti ne želijo vzpostaviti odnosa zdravnik/pacient.
Za kakršna koli vprašanja ali dvome glede vašega zdravstvenega stanja se najprej posvetujte z vašim zdravnikom. Enako velja tudi v primeru, da boste začeli z novim ciklusom zdravljenja ter želite pred tem strokovno mnenje, če so informacije, ki jih imate (in vaša interpretacija le-teh) pravilne in so skladne z vašim zdravstvenim stanjem.
Ne opuščajte profesionalnih zdravniških nasvetov, zaradi podatkov, ki ste jih prebrali na tej spletni strani ali spletnih straneh, ki so povezane z našim podjetjem.
Spletna stran www.nazdravje.si ne prevzema odgovornosti za samodiagnoze ali diagnoze, ki so jih postavljale tretje osebe na osnovi vsebine te spletne strani.
Spletna stran www.nazdravje.si ne odgovarja za kakršen koli neposreden ali posreden škodni zahtevek, nastalo škodo ali poškodbo, ki izhaja iz uporabe te spletne strani, njene vsebine, oglasov in/ali povezanih spletnih strani.

 

15. Odveza odgovornosti

Ponudnik redno skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dostopnost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe vedno pravočasno popraviti vseh podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije izdelkov v večini primerov prikazujejo avtentičen videz izdelka, kljub temu pa so lahko včasih slike zgolj simbolične in ne zagotavljajo nujno lastnosti izdelka.

Ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki dostavljalcu dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

16. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo in predpise s področja varstva potrošnikov. Ugovore, pripombe, zahtevke in izjave lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@nazdravje.si, na mobilno številko 00385998152552 ali po klasični pošti na naslov CaliSi d.o.o., Barjanska cesta 60, 1000 Ljubljana. Postopek obravnave je zaupen.

Ponudnik se obvezuje, da bo najkasneje v 5 delovnih dneh kupcu potrdil, da je pritožbo prejel in mu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) pristojno stvarno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi dokazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Želimo vam prijetno in ugodno nakupovanje ter se vam zahvaljujemo za zaupanje.

Zapreti Moja košarica
Zapreti Seznam želja
Zapri Nedavno ogledano
Zapreti
Zapreti
Kategorije